Със свое решение правителството прие дългосрочната инвестиционна политика на Държавния фонд за

...
Със свое решение правителството прие дългосрочната инвестиционна политика на Държавния фонд за
Коментари Харесай

Какво реши правителството за Сребърния фонд

Със свое решение държавното управление прие дългосрочната капиталова политика на Държавния фонд за гарантиране резистентност на държавната пенсионна система (т.нар. Сребърен фонд) и средносрочната тактика за инвестиране на средствата му за интервала 2024-2026г. 

Запазва се консервативния метод за ръководството на активите в него, като се съблюдават правилата за надеждност, ликвидност и бистрота. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

По този метод се подсигурява минимизиране на отрицателните резултати и деянията на волатилност на интернационалните финансови пазари.

Повече пари в Сребърния фонд за гарантиране на пенсиите

Това подхожда на настоящата пазарна среда и води до отбягване на риска от понижаване средствата на Фонда, което е недопустимо от позиция на главната му функционалност.

Най-добрата опция за вложение на средствата на Сребърния фонд е тяхното складиране в обособена сметка в Българската национална банка или други принадлежности по сметки в нея, както е и до момента.

Приетите от Министерския съвет стратегически документи ще бъдат обновени годишно, в сходство с икономическото развиване, пазарните индикатори и измененията в параметрите на държавната пенсионна система, направени в резултат на законови промени.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаПрехвърлиха пари от Сребърния фонд за пенсии държавно управление финансови пазари Сребърен фонд закостенял метод .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР